Uw auto weer als nieuw

Kunt u het zich nog herinneren, het gevoel wanneer u uw nieuwe auto op mocht halen bij de dealer? Helemaal gepoetst en om door een ringetje te halen. Naarmate de tijd verstrijkt zal uw auto meer sporen van gebruik tonen, zowel in het interieur alsook het de buitenkant. Een wasstraat (krasstraat) moet voor het reguliere “onderhoud” zorgen, maar echt schoon wordt uw auto daarvan niet.

Dit “gevoel” is te koop, u kunt uw auto immers door ons laten detailen, wij zorgen er dan voor dat uw auto alsof deze net is afgeleverd bij de dealer wordt gepoetst.

Behoud van waarde

Een detail behandeling is meer dan uw auto met een spons en wat shampoo behandelen, feitelijk kunt u een detailbeurt vergelijken met de jaarlijkse APK-keuring, enkel dan niet voor het technische gedeelte maar wel voor het cosmetische deel van uw auto. Zo zorgen wij ervoor dat uw auto in topconditie is en blijft, een prettige gedachte toch?

De behandeling

Afhankelijk van de staat van uw voertuig stellen wij een behandelplan op, is uw lak door boomsappen, vogelpoep of andere elementen bevuild dan is een diepte reiniging van uw lak gewenst. Dit doen wij door middels van het kleien van uw voertuig, dit is te vergelijken met een make-up remover welke vrouwen gebruiken om make-up van hun gezicht te halen. Met klein reinigen wij de lak tot in de poriën hierdoor al het vuil weg wordt genomen. Een schone lak welke klaar is voor een volgende stap blijft over.

Vaak wordt er bij detailing gedacht dat er ook gepolijst moet worden, dit is echter 6 op de 10 keer niet nodig, of gewenst. Donkere lakken zijn “gevoeliger” voor krassen, dat wil zeggen op zwarte lak zijn krassen beter te zien dan op een witte lak. Indien een slechte wasbehandeling (wasstraat) ervoor heeft gezorgd dat de donkere lak is aangetast is polijsten in sommige gevallen de oplossing. Veelal kunnen krassen met een juiste wax en of sealant behandeling worden weggenomen (de kras is er dan nog wel maar je ziet hem niet meer).

Los van de lak kunnen we ook de binnenkant van uw voertuig reinigen, kunststofdelen worden schoongemaakt en beschermd, ruiten worden gereinigd en ook uw stoelen.

Periodiek onderhoud

Zoals de APK-keuring voorziet een detail behandeling ook in periodiek onderhoud, eens er een goede basis is gelegd zullen de vervolgbehandelingen minder uitgebreid zijn, en dus minder “kostbaar”. Door te werken met de juiste materialen, shampoos, borstels en sponsen houden wij uw auto in topconditie. Een onderhoudsbeurt (volledige reiniging exterieur en interieur) kan al vanaf Eur 79,- bij periodiek onderhoud.

Een trots bezit

Wanneer u trots bent op uw voertuig, overweeg dan periodiek deze te laten detailen. Twee keer per jaar is een prima basis om dit te doen, vlak voor de winter en een keer in het voorjaar. Zo geniet uw voertuig van de bescherming (zout, zon en andere weersinvloeden) en rijdt u altijd in een schone nette auto. De kosten voor de wasstraat waarbij een behandeling minder goed wordt uitgevoerd, bespaart u. Door het toepassen van een betere bescherming hoeft u uw auto minder vaak schoon te (laten) maken. Uw auto dient u gemiddeld elke 6 tot 8 weken door de wasstraat te halen, tegen een tarief van Eur 15,- tot Eur 25,-. Op jaarbasis kost dit u dan 10 beurten a 15 tot 25 euro, dit in tegenstelling tot 2 keer per jaar v/a Eur 79,- dan is het laten detailen van uw auto ineens best wel slim 🙂

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.